King George

Vielub

Vielub Antonius – bassist en webdesignerik

Wat is je muzikale achtergrond?
Ooit begonnen op de toetsen ben ik op mijn 15de overgestapt op de Bass. In mijn jeugd ben ik opgegroeid met een vader die vooral veel reggae en (suri)soul luisterde en een moeder die veel naar Stones, Doors, en Hendrix luisterde. Ik heb mij altijd al geïnteresseerd in een grote en brede smaak en keur aan muziekstijlen. Als bassist heb ik dan ook deelgenomen aan tal van verschillende stijlen bands. Reggae, soul funk, jazz, salsa, rock, blues, metal en alles wat je daarvan kan mixen…ik ben dan ook een diversionist! Mijn spel is in grote lijnen in meerdere mate beïnvloed door Jamiroquai en in mindere mate door Creed/Alter Bridge…

In welke bands heb je gespeeld?
Dat zijn er een boel. Veel projecten gedaan en geregeld als invaller in tal van bands. Op dit moment speel ik in SIGN (eigen werk in de richting van blues-rock en tevens mijn oudste band), Ought Eight (een rock-pop band waarmee we streven naar het spelen van covers op tribute niveau van o.a. Pink Floyd, Queen en Joe Bonamassa), Two Gather (een semiakoestische band met top40 werk in een akoestisch jasje en een eigen draai), King George en een aantal lopende projecten en ondersteunende klusjes voor muzikanten die moeten afstuderen of toe worden gelaten op conservatoria en/of de rockacademie.

Muzikale ambities?
Ik streef er naar op een dag een redelijke cent te kunnen verdienen met muziek. Ik ben dan ook altijd op zoek naar projecten met een hoge succesfactor. Ik heb nog wel wat ideeën voor de toekomst. Maar dat is voor later.

Hobby’s?
Muziek, webdesign, klussen en eten.

Favoriet eten?
Roti, bitterballen (liefst lauw) en spareribs. Niet perse samen.

Favoriet drinken?
Bier, bitterlemon.