King George

Melanie

melMelanie Petrici zangeres

Wat is je muzikale achtergrond? Als dochter van een zangeres met Billie Holiday als idool, en de rest van mijn Surinaamse familie niet te vergeten, is muziek een groot onderdeel van al mijn eerste herinneringen. Muziek is mijn eerste liefde! Op mijn 16e op het MBO terecht gekomen en de opleiding tot artiest gevolgd waarna ik mijn eerste stappen in de Nijmeegse muziek scène heb gezet en uiteindelijk gevormd ben naar de zangeres die ik vandaag ben.

In welke bands heb je gespeeld? Ben begonnen als achtergrond zangeres in Roy & de Mellebels als hoofd Mellebel (what’s in a name) en vanuit daar doorgestroomd naar verschillende projecten en coverbands. Ook heb ik demo’s ingezongen of als backing voor verschillende bands. Op het moment ben ik naast King George ook leading lady van de blues rock band Rockin’ Rose.

Muzikale ambities? Graag natuurlijk ooit dusdanig professioneel zijn dat je er een aardige boterham mee kan verdienen. Tot die tijd heerlijk muziek maken en lol hebben met mensen die dezelfde ambitie delen.

Hobby’s? Ik ben echt een “total nerd”. In mijn nieuwe relatie heb ik het gamen ontdekt, waar ik erg veel plezier in heb. Daarnaast lees ik standaard 2,3 boeken tegelijkertijd (van chicklits tot horror), kijk ik graag films of series en kook ik graag.

Favoriet eten? Sinds mijn maagverkleining heb ik een haat-liefde verhouding met eten (rip chocola 🙁 ) oma’s roti of bruine bonen zullen altijd boven aan staan maar op het moment probeer ik verantwoorde keuzes te maken waarvan ik ook nog eens blij word.

Favoriet drinken? Vlierbessenbloessemlimonade met spa rood…YUMMM! Aangezien ik geen prik, of een OD aan suikers mag, houdt ik het bij water.